Настоянка «Запіканка» | Ресторан «Гридниця»

Настоянка «Запіканка»

наливки з терену глоду горобини

Для ароматної міцної настоянки «Запіканка» ми використовуємо ягоди горобини, глоду та терну. Настоянка вистоюється 6 місяців.

Чим такі корисні ці ягоди?

Мало хто знає, що терен — предок звичайний сливи, і багато зі своїх корисних властивостей слива частково забрала у терену.

терен у наливках

Ягоди терену містять багато різних цінних і корисних для здоров’я речовин: цукор, органічні кислоти, пектини, вуглеводи, клітковину. А також азотисті речовини, глікозиди, жири (ненасичені жирні кислоти: лінолева, олеїнова, пальмітинова, стеаринова, елеостеарінова). Також до складу входять вітаміни: С, Е, А, Р, мінеральні солі та ін.

Терен допомагає при харчових отруєннях,  відновлює роботу травного тракту. Відвар з гілок терену — відмінний засіб для хворих на подагру, він допомагає вивести з організму солі сечової кислоти.

Настій з квіток терену чудово впливає на обмін речовин, приводить його в норму, також позитивно впливає на роботу печінки.

Речовини, що входять до складу ягід – покращують кровообіг, знижують проникність капілярів, сприяють згортанню крові. Терен допомагає нормалізувати тиск.

Ще одна корисна ягода, що входить до складу «Запіканки» – це глід.

глід у наливках

Корисні властивості глоду легко пояснити його складом. Компоненти, що містяться в цій ягоді – дуже цінні для організму. Вони мають  протизапальну, антимікробну, судинорозширювальну дію. Мають легкий сечогінний ефект; протипухлинні, гепатопротекторні і кардиостимулирующі властивості.

Вживання плодів глоду допомагає  омолодженню та стимулює регенерацію клітин.

Користь глоду для серця відома упродовж віків. Речовини, що входять до складу глоду не лише знижують збудливість нервової системи, вони покращують її роботу, володіють тонізуючою дією на м’язи серця, покращують кровообіг в судинах серця і мозку, стабілізують скорочувальну роботу серця (аритмії, тахікардії). У народній медицині глід використовується як протиревматичний і протинабряклий засіб.

Третя ягода – це горобина.

червона горобина у наливках

Червона горобина всім добре відома і недарма її оспівали в піснях і легендах.

Користь червоної горобини і в тому, що в ній є цінний вітамін РР.

Народні цілителі  рекомендують вживати в їжу ці ягоди тим, у кого високий артеріальний тиск. Сік з цих ягід рекомендують застосовувати як кровоспинний, протимікробний  і ранозагоювальний засіб.

Корисні властивості червоної горобини ще й у тому, що вона володіє протираковими властивостями.

Таку настоянку приємно пити не тільки для оздоровлення, а й пригощати гостей на дні народженні, використовувати як особливий напій на весіллі чи корпоративі.

Олеський замок
Віртуальний Тур
ресторан:+38 (067) 67 11 303
екскурсії:+38 (032) 64 25 193