Меню

Банкет в ті сурові часи виглядав інакше, ніж ми звикли. На столах стояло вино, напої, хліб, горіхи, овочі. До 19 століття не було такого виду закусок, як салат. Не було взагалі багатьох, звичних нам сьогодні і улюблених овочів: помідорів, перцю, баклажан. Зате на столи подавалась велика кількість м’ясних страв з птиці, дичини, свинини. Готувалось все в печах– тушкувалось або пеклось. Сьогодні ми пропонуємо вам скуштувати страви, які подавались на весіллі литовського князя Ягайла та польської королеви Ядвіги в 1386 року.


Холодні закуски

Князь Ягайло понад усе любив полювання. Якщо воно було вдале – у нього можна було просити будь-що – цим часто користали ті, хто добре його знав.

НазваВагаЦіна
М’ясна тарілка
(язик відварний з хроном, ковбаси печені з прянощами шинка, шпондер)
80/80/80/80г 130,00 грн.
Сало з часником100г30,00 грн.
Огірки квашені100г14,00 грн.
Салат заморський
(лосось солений, яйця перепелині, помідори, огірки, майонез, листя салату)
270г80,00 грн.
Салат Український
(язик, шинка, гриби,листя салату, яйця, майонез)
240г107,00 грн.
Салат овочевий з язиком
(язик, помідор, сир Джугас, яйце, заправка салатна)
215г98,00 грн.
Салат з капусточки180г38,00 грн.
Свіжа зеленина
(помідор, перець, огірок, капуста, цибуля)
330г76,00 грн.
Салат Хмельницького
(шинка, сир, яйце, хрін, майонез)
220г62,00 грн.

 

Перші страви

Людвіку I Угорському, батькові Ядвіги, особливо сподобалась грибівка на застіллі.

НазваВагаЦіна
Грибівка з галушками 300г 67,00 грн.
Борщ український300г51,00 грн.
Куряча зупка з сочевицею та мясними галушками 300г46,00 грн.

Гарячі закуски

НазваВагаЦіна
Білі гриби в сметані150г103,00 грн.
Куліш Козацький
(ситна, смачна старовинна козацька страва. Пшоно разом з перемеленою телятиною, свининою, шпондером та шинкою томиться на маленькому вогні)
300г55,00 грн.

Основні страви

НазваВагаЦіна
Риба
Сьогодні славні гридини привезли з Шацьких озер вугра
Вугор тушкований в сметані180г195,00 грн.
Гетьманський короп
(філе коропа на дикому рисі, запечене в вершково-сирному соусі)
500г141,00 грн.
Форель гірська запечена в травах350г 195,00 грн.
Щука, запечена в сметані з печеричками та картоплею
 
100г/350г167,00 грн.
Птиця
Качка тушкована з яблуками та чорносливом400г127,00 грн.
Курятина в ніжній вершково-сирній підливці200г74,00 грн.
Кролик
Тушкований з овочами150г/200г/75г200,00 грн.
Свинина
Шматок свинини тушкований з яблуками
(тонко нарізану свинну вирізку разом з цибулькою-пореєм обсмажують до золотистого кольору, та тушкують з яблуками)
150г/200г101,00 грн.
Гетьманська полядвиця запечена з гірчичними зернятами150г76,00 грн.
Ребра по старольвівськи з квасолею 500г170,00 грн
Телятина
Телятина запечена під горіхами
(соковита телятинка запікалась лише з нагоди якогось свята. Це м'ясо було справжнім делікатесом)
150г98,00 грн.
Ковбаски замкові запечені
(ковбаси були дуже різноманітні, ми обрали найсмачніший рецепт (з телятини та свинини))
200г98,00 грн.
Соковиті завиванці в вершковому соусі
(старовинна українська святкова страва. Робились завиванці тільки на свята. Ніжна телятина, завернута рулетиком обсмажена та тушкована в вершковому соусі)
200г99,00 грн.
Дичина
Сьогодні славні гридини вполювали дикого кабана.
Скуштуйте смачної дичини:
М’ясо дикого кабана тушковане в травах200г240,00 грн.

Ярина (гарнір)

Якщо ви бажаєте відкрити щось нове для себе – спробуйте

НазваВагаЦіна
Пшеничний куліш з лісовими грибами
(пшениця подавалась на столи найбагатших людей. З неї варили куліш з м'ясом або грибами.)
230г51,00 грн.
Квасолька в горщику
(смачна квасолька тушкована з домашньою ковбаскою, морквою та цибулею)
250г69,00 грн.
Картопля по-домашньому200г30,00 грн.
Овочі тушковані250г54,00 грн.

Вареники

НазваВагаЦіна
Вареники з картоплею та грибами250г59,00 грн.
Вареники з картоплею250г44,00 грн.
Вареники з солодким сиром250г57,00 грн.
Сметана100г18,00 грн.
Шкварки 30 г13,00 грн.

Десерти

На десерт 8 століть подавали улюблені всіма печені яблука. Цукру ще не було, тому всі солодощі робили з медом.  Ми пропонуємо вам десертну тарілку, де є  різні види солодкого

НазваВагаЦіна
Десертна тарілка
(яблуко запечене з медом та родзинками, сирник, печиво горіхове, солодощі)
270г 58,00 грн.
Сирник Королівський100г32,00 грн.
Морозиво з горіхами та шоколадом150г/20г37,00 грн.
Чорнослив надіваний горіхами з морозивом та шоколадом 150г37,00 грн.
Печиво «Ніжність»100г22,00 грн.
Цукерки з сушених ягід та фруктів
(цукерки виготовлені нашими поварами тільки з натуральних складників)
100г25,00 грн.
Ви можете придбати з собою
Варення натуральне (без консервантів, без замінників цукру):
Абрикосове200г25,00 грн.
Вишневе200г35,00 грн.
Сливове200г25,00 грн.
Персикове200г25,00 грн.
Суничне200г40,00 грн.
Чай трав’яний50г25,00 грн.
Печиво горіхове100г22,00 грн.
Цукерки100г25,00 грн.

Холодні напої

НазваОб'ємЦіна
Вода Боржомі0,5л 55,00 грн.
Пепсі0,5л22,00 грн.
Вода Моршинська (скло)0,5л40,00 грн.
Вода Моршинська (пластик)0,5л20,00 грн.
Сік в асортименті Сандора0,2л12,00 грн.
Узвар0,2л12,00 грн.

Гарячі напої

НазваОб'ємЦіна
Кава еспрессо50 мл25,00 грн.
Кава по-східному 100 мл25,00 грн.
Гарячий шоколад 150 мл53,00 грн.
Кава Королівська 100 мл48,00 грн.
Кава латте 150 мл32,00 грн.
Молоко 100 мл7,00 грн.
Вершки порційні 4,00 грн.
Чай Карпати з ягід і трав 200 мл25,00 грн.
Чай трав’яний з карпатських трав200 мл23,00 грн.
Чай Ахмад в асортименті200 мл18,00 грн.
Чай з імбиром та медом200 мл30,00 грн.
Гаряче вино150 мл43,00 грн.

Наливки

(Доставка по всій Україні, більше тут)

Ціна наливок 150 грн. за 0,5л

Спотикач з троянди та Королівський горіх по 190 грн. за 0,5л

Наливки поділяються на гіркі  та солодкі (спотикачі).

До несолодких відносяться:

Старка

Міцна, ароматна настоянка на дубовій корі, ромашці  та каві. Cправжній еліксир здоров’я.

Дубова кора має протизапальну та в’яжучу дію, а кава відома своєю тонізуючою дією на нервову систему.

Запіканка

Ягідно-трав’яна настоянка (ягоди горобини, глоду, терну) з додаванням сухих трав. Читайте більше про цілющі властивості Запінканки у нашій статті.

Часниківка

Настоянка на часнику, ідеальна до м’ясних страв та сала.

Кусака

Міцна, пекуча, ароматна настоянка для справжніх чоловіків, що настоюється на імбирі, кардамоні та 5-ти видах перцю.

Імбир здавна споживають для стимулювання роботи шлунку та кишківника.

Кардамон очищає травну систему від хвороботворних мікробів.

Перець чорний – покращує апетит, стимулює процес травлення, позбавляє від здуття.

Травняк

Настоянка на ягодах горобини, полину, листках смородини, ревеню, любистку, соснових бруньках, божому  дереві, майорані, шавлії, м’яті, золототисячнику, ягодах ялівцю, кореню солодки та чорнобилю. Настоюється 1 рік.

Ялівець – має знеболювальні властивості та використовується при захворюваннях дихальних шляхів.

Листя смородини – має дезінфікуючу, протирадіаційну та антиоксидантну дію, також виводить токсини з організму.

Любисток використовують при захворюваннях печінки та селезінки, також для покращення роботи органів малого тазу.

Бруньки сосни використовують при авітамінозах, при запаленнях дихальних шляхів.

Корінь солодки – покращує опірність організму різним інфекціям.

Чорнобиль виводить токсини з організму, очищає травну систему від мікробів.

Перчанівка

Гірка настоянка на кардамоні, мускатному горісі, шавлії і м’яті.

Шавлія – використовується для покращення травлення та при захворюваннях верхніх дихальних шляхів.

М’ята – при простудних захворюваннях, анемії, нервових розладах.

Кардамон очищає травну систему від хвороботворних мікробів.

Мочена

Настоянка на  соснових шишечках, ромашці, мускатному горісі та чебреці.

Чебрець використовують здавна при розладах роботи кишківника, при спазмах та судомах,при хворобах серця.

Бруньки сосни – при авітамінозі.

А ромашка має унікальні протизапальні властивості.

Полинівка

Горілка настояна на шавлії, деревію, золототисячнику та полині.

Всі складові цієї настоянки використовуються для покращення травлення та очищення шлунка та кишечника від хвороботворних мікробів.

Вишняк

Міцна настоянка на вишнях з кісточкою, що додають особливого аромату та терпкості цій наливці.

Пінна

Це солодкава настоянка на ягодах ялівцю, цитрині та імбирі. Понад рік триває процес настоювання.

Ялівець має знеболювальні властивості та використовується при захворюваннях дихальних шляхів.

Лимон здавна використовується як загальнозміцнюючий, протизапальний та протизастудний засіб.

Медовуха

Особливе місце займає Медовуха – дуже легка, ледь солодкава настоянка з медом.

Мед рахується мало не панацеєю від всіх хвороб. Він містить багато заліза, що стимулює кровотворну функцію кісткового мозку та покращує роботу серця. В ньому міститься понад 60 мікроелементів та вуглеводів, що регулюють діяльність нервової системи.

Спотикачі

Окремо можна  виділити спотикачі. Вони були прародичами сьогоднішніх лікерів, а їхні назви сповіщають нам про основну складову

Спотикач класичний – солодкий, густий, насичений прянощами кориці та мускатного горіха. Має неперевершений післясмак. Спотикач класичний подавався тільки до святкового столу вельмож, тому що прянощі, які входять до складу настоянки, були надзвичайно дорогі. Прості люди не могли дозволити собі таку розкіш.  

Кориця – очищає кров, освіжає дихання, зігріває тіло, має загальну тонізуючу дію на організм.

Гвоздика має виражену знеболювальну та антисептичну дію.

Шафран – укріплює нервову систему, знімає судоми,нормалізує серцевий ритм.

Ваніль – має заспокійливу, тонізуючу дію на нервову систему, а також покращує травлення.

Паленка з чорниці

Настоянка з ягід чорниці, що  настоюється 1 рік.

Ягоди чорниці мають багато заліза, тому використовуються при лікуванні анемії. Відомі здавна властивості чорниці покращувати зір та підвищувати пружність капілярів.

Цитринівка

Солодкава, легенька та ніжна настоянка на цитрині, якою Марусенька – дружина Яна Собеського, завжди  частувала шановних гостей. Цитринівка прекрасно смакує, як аперитив.

Тернівка

Солодкава настоянка з ягід терну.

Терен здавна використовують як дієтичний і лікувальний засіб при шлунково-кишкових захворюваннях. Плоди, квітки і кору терну застосовують як кровоочисний засіб, особливо при нашкірних висипах.

Спотикач з цитрини                                                            

Спотикач  з м’яти

М’ята використовується при простудних захворюваннях, анемії, кашлі, головних болях та нервових розладах.

Спотикач з ожини    

Лісову красуню - ожину - лікарі порівнюють з полівітамінами. Ця ягода має жарознижуючі та протизапальні властивості. Ожина є також сильним антиоксидантом.

Спотикач з троянди

Пелюстки троянди здавна відомі своєю тонізуючою дією на судини, а також заспокійливою дією на нервову систему.

Спотикач з черешні

Ягоди черешні багаті на вітаміни та мікроелементи. Вони покращують еластичність кровоносних судин та є сильними антиоксидантами.

Ягодянка

Вміщує всі ягоди, що ростуть у нашому краї – черешні, вишні, чорниці, ожину, суниці, смородину. Є вітамінним коктейлем для нашого організму.

Спотикач з смородини

Ягоди смородини мають антиоксидантну дію, виводять токсини з організму, дуже корисні при артритах, ревматизмі та радикуліті.

Вишнівка Старосвітська

Прекрасна настоянки з кислинкою та запашним ароматом вишні. Використовується тільки ягідка без кісточки.

Вишні багаті на вітаміни С, А та РР. Вони збуджують апетит, виводять з організму тяжкі метали та холестерин. Незамінна вишня і для покращення еластичності судин та попередження гіпертонії.

Мокруха

Ще одна наливка на основі вишневого соку. Але настоюється спочатку на шкірках апельсину та гвоздиці.

Апельсини підвищують опірність організму до інфекцій, виводять токсини та помічні при захворюваннях кишково-шлункового тракту.

Гвоздика має виражену знеболювальну та антисептичну дію.

Спотикач з малини

Ягоди малини використовують при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, ангінах та шлункових захворюваннях.

Тертуха Гетьманська

Особливо цінна настоянка на суницях та полуниці. В народній медицині лікування цими ягодами дуже популярнее. Їх використовують при малокрів’ї, анемії, хворобах нирок. Також для покращення роботи серця та обміну речовин.

Паленка з полуниці

Полунична настоянка  витримана 1 рік.

Спотикач з кави

Ніжна настоянка з присмаком кави. Кава відома своєю тонізуючою дією на нервову систему.

Слив’янка

Ароматна настоянка на сливах з легким кислуватим смаком.

Спотикач з анісу

Приємний запах анісового масла, його позитивний вплив на мозковий кровообіг використовують здавна. Плоди анісу застосовують також як легкий сечогінний, антисептичний і спазмолітичний засіб.

Королівський горіх

Ексклюзивна наливка для справжніх поціновувачів вишуканих напоїв.

Здавна горіх вважали хлібом майбутнього. І недарма – в його ядрах є всі необхідні речовини для  життєзабезпечення людини. Вони мають  тонізуючу, загальнозміцнюючу дію, покращують обмін речовин при хворобах шкіри, сприяють розчиненню інфильтратів, загоєнню гнійних ран, мають в`яжучу дію. Згідно східної філософії, волоський горіх укріплює головні органи – мозок, серце та печінку.